Er zijn landen in de wereld die beschouwd worden als dé ultieme vakantiebestemmingen. In Europa alleen al zijn veel keuzes. Spanje bijvoorbeeld, is heerlijk warm en je kan hier optimaal genieten van zon, zand en zee. Buiten Europa kan je andere mooie landen en cultuurrijke plaatsen bezoeken. Een reis door meerdere continenten is ook erg spannend. Hiervoor zijn vervoersmiddelen mogelijk zoals de benenwagen op een backpacking reis, met de bus of regionale treinen. Deze manieren van transport zijn ideaal voor koppels maar hoe zit het eigenlijk met uitgebreide gezinnen? In dit artikel gaan we iets vertellen over het gebruiken van occasion campers om de wereld door te reizen.

Wat is het voordeel aan reizen in een camper

Nederlandse vakantiegangers gaan al erg lang op vakantie met het vliegtuig of auto. Dit zijn prima vervoersmiddelen en krijgen je heelhuids van punt A naar B. Het vliegtuig is verreweg de snelste. De auto is beter voor complete huishoudens met op z’n minst 4 zitplekken. Een camper is ook geschikt voor familiereizen want iedereen heeft sowieso de ruimte die ze nodig zijn. In een camper zit vaak ook een klein keukentje met douche en WC. Dit alleen maakt het reizen een stuk aangenamer want je bent lang zo gehaast niet om de dichtstbijzijnde camping te bereiken voor sluitingstijd. Dit is het grootste voordeel aan een camper omdat je desnoods prima ‘s nachts naast de weg kan parkeren en uitstekende uren slaap kan pakken. In de auto slaapt men over het algemeen minder goed doordat je niet languit kan liggen. Het vliegtuig is net zo. Met een nekkussen krijg je wel wat slaap maar meestal niet slaap van hoge kwaliteit en lange duur.

Niet nieuw maar ga occasion

Je vraagt je misschien af wat een occasion inhoudt. Een occasion komt van het Franse “voiture d’occasion” wat auto ter gelegenheid betekent. In het Engels betekent occasion ook gelegenheid of kans. Kortom, een occasion is een voertuig die al is bestuurd door een ander. Een occasion camper is dus een camper die al in bezit is geweest van een ander. Garagehouders zijn van mening dat “tweedehands” wat neerbuigend klinkt en “occasion” is wat positiever en zelfs deftiger. Occasion campers zijn berust met een klein tafeltje, vaak met een klein keukenblokje om de brunch te prepareren. Een camper maakt het mogelijk om voor een langere periode op een plek te staan. De opslag is ruimer in vergelijking met een auto en je kan hele diners klaar maken in het compact keukentje. Een nieuwe camper kopen is over het algemeen erg prijzig terwijl een occasion dezelfde functionaliteiten kan aanbieden. Het assortiment occasion campers is ruim dus voor ieder is er wat wils.