Wil je jouw autoverzekering zakelijk afsluiten of twijfel je nog of je het nodig hebt? Veel ondernemers hebben een auto die niet alleen privé wordt gebruikt, maar ook voor zakelijke doeleinden ingezet is. Juist dan is het goed om niet alleen naar de privéverzekeringen te kijken, maar ook naar de zakelijke varianten. Maar waarom is de zakelijke variant dan beter? Het hebben van een verzekering voor een voertuig is verplicht. Je ontkomt er daardoor niet aan om naar een goede dekking te kijken. Als je geen verzekering afsluit, mag je ook niet de weg op. Oftewel: je kan jouw klanten niet helpen, doordat je niet op de plaats van bestemming aan kan komen. Een goede reden om dus een verzekering af te sluiten. 

Bedrijfsmiddelen en personeel beschermen 

Een autoverzekering zakelijk afsluiten gaat echter verder dan de wettelijke verplichting die eraan vasthangt. Het kan namelijk ook een bescherming zijn voor jouw bedrijfsmiddelen. Je bent tijdens een ongeluk of andere onverwachte gebeurtenis dus niet alleen zelf beschermd tegen de claims die volgen, maar kan ook voorkomen dat je hoge kosten krijgt voor het repareren en vervangen van jouw bedrijfsmiddelen. Het kan veel geld kosten als je in een ongeluk terecht komt. Juist daarom is het aan te raden om een verzekering te kiezen die bij jouw onderneming past. En jouw personeel is ook nog eens beschermd. De verzekering dekt namelijk niet alleen de voertuigen, maar ook de mensen die met de voertuigen rijden om de bedrijfsactiviteiten uitvoeren. 

De dekking aanpassen aan jouw behoeften

Met een Univé zakelijke autoverzekering heb je de gelegenheid om de dekking helemaal aan de behoeften van het bedrijf aan te passen. Ieder bedrijf is anders en een basisverzekering past daarom niet bij iedereen. Of je nou een zelfstandig ondernemer bent met slechts één voertuig of een heel wagenpark tot je beschikking hebt, je kan voorkomen dat niet alles meeverzekerd is. Je betaalt ook niet voor de zaken die je niet nodig hebt. Er is te allen tijde een verzekering te vinden die bij jouw situatie past en je kan het op een later moment altijd weer aanpassen indien nodig. Een bedrijf groeit, en de verzekering groeit gewoon met je mee. Juist dit is waarom ondernemers voor een zakelijke variant kiezen in plaats van een personenautoverzekering. 

Een bescherming van inkomsten

Met een goede zakelijke autoverzekering heb je ook een dekking voor verlies van inkomsten. Als ondernemer ben je ongetwijfeld afhankelijk van de voertuigen om de bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Als jouw voertuig betrokken raakt bij een ongeval is de kans groot dat deze gerepareerd moet worden. In deze tijd heb je geen voertuig tot jouw beschikking, waardoor jouw inkomsten teruglopen. Sommige zakelijke autoverzekeringen bieden dekking voor verlies van inkomsten, zodat je bedrijf financieel stabiel blijft, zelfs als je voertuig tijdelijk buiten gebruik is. Daarnaast beschermt de verzekering je ook tegen onverwachte kosten door gebeurtenissen. Zonder de juiste dekking kunnen dergelijke gebeurtenissen je bedrijf ernstig in gevaar brengen en heb je geen vangnet.