Wanneer je met de camper op vakantie gaat, dan zijn er een aantal dingen die je van tevoren dient voor te bereiden. Zo kun je met een gerust hart op pad gaan en heb je alles wat je nodig hebt. In dit artikel vertel ik je wat je kunt doen om zo goed voorbereid mogelijk op reis te gaan. 

Het camper onderhoud

Allereerst is het belangrijk dat je camper het juiste onderhoud heeft gehad voor je vertrekt op vakantie. Zo weet je zeker dat alles in orde is en heb je de minste kans op problemen onderweg. Het is sowieso belangrijk om regelmatig camper onderhoud uit te laten voeren. Bij het onderhoud worden allerlei verschillende onderdelen gecontroleerd, zoals de motor, remmen, banden en de verlichting. Eventuele mogelijke problemen kunnen dan vroegtijdig worden opgelost. Laat dit onderhoud altijd uitvoeren door een professional zodat je zeker weet dat het goed gebeurt.

De camper inpakken

Wanneer je camper terug is van het camper onderhoud, dan kun je aan de slag met het inpakken van de camper. Wanneer je voor het eerst met de camper weg gaat, dan weet je misschien nog niet helemaal wat je nodig hebt. Na een aantal jaar ervaring met de camper zul je hier al een stuk efficiënter mee zijn. Als je voor de eerste keer gaat is het wellicht slim om een lijst te maken met alle dingen die je nodig denkt te hebben voor zowel de reis als tijdens je vakantie. Zorg dat je alle spullen goed opbergt achter gesloten kastjes. Zo kunnen de spullen minder makkelijk verplaatsen als je gaat rijden. Denk ook aan het maximale laadgewicht dat je camper mag hebben, dit is namelijk lager dan je denkt.     

Overige voorbereiding

Dan zijn er nog een aantal andere dingen die je zelf klaar kunt maken. Zorg er in eerste instantie voor dat je het water bijvult van de camper zodat je voldoende water hebt. Denk ook aan het meenemen van een verse gasfles zodat je die direct kunt aansluiten als je op je bestemming bent. Zorg ook dat je het toilet hebt voorbereidt op de reis. Zo kun je in ieder geval tijdens het reizen gebruik maken van de toilet als er geen andere mogelijkheden zijn. Als laatste is het belangrijk dat je weet waar je naartoe gaat zodat je weet wat je verder nog allemaal nodig hebt. Wil je juist ongepland op reis en wel zien waar je terecht komt? Zorg dan dat je op alles bent voorbereid (dus ook op een plek zonder elektriciteit).