Wellicht heb je wel eens gehoord dat iemand een auto uit Duitsland heeft geïmporteerd. Als je echter niet weet waarom dit een goed idee kan zijn kun je in dit artikel lezen wat de voordelen zijn!

Waarom zou je een auto importeren uit Duitsland?

Beschikbaarheid

Nederland is niet groot en de tweedehands markt voor auto’s is dus ook niet groot. Dat is voor Duitsland met bijna vijfmaal zoveel inwoners wel anders! Uiteraard is het wel belangrijk om te bedenken dat het land groot is, en dat het minder handig kan zijn om een auto uit het oostelijk deel van Duitsland te importeren. Gewoon omdat het heel ver rijden is. Dat is alleen de moeite waard als je op zoek bent naar iets heel speciaals en daar ook een lange reis voor over hebt. Het voordeel is natuurlijk dat je thuis rustig online kunt zoeken naar jouw favoriete auto’s.

Opties

Een ander voordeel van auto’s invoeren uit Duitsland is dat ze meestal meer luxe opties hebben dan in Nederland. Hier worden veel auto’s in de basisuitvoering verkocht. In Duitsland is het veel gebruikelijker om een auto te kopen die allerlei extra’s heeft.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Dat geldt zowel voor optische als praktische opties. Denk aan bijzondere spoilers en kleuren, lederen bekleding en speciale lampen maar ook aan zaken zoals een camera voor achteruit inparkeren en airconditioning.

Onderhoud

Een ander verschil tussen auto’s in Duitsland en Nederland is het onderhoud. Het is in Duitsland een grote uitzondering als een auto niet door de dealer onderhouden wordt. Dat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat een auto altijd op de correcte wijze gerepareerd is en dat er geen schadereparatie is gedaan die niet vermeld is.

BTW

In Duitsland is het BTW-tarief lager dan in Nederland. Daar betaalt men 19% BTW, terwijl in Nederland 21% moet worden betaald. Dat betekent dat precies dezelfde auto daar dus 2 procent goedkoper is. Zeker op de duurdere auto’s is dat toch een flink verschil.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Conclusie

Er zijn dus veel verschillende redenen om je te oriënteren over het importeren van een auto uit Duitsland zoals de grotere verscheidenheid, de luxe opties en een lager BTW tarief. Als je daarom op zoek bent naar een auto met veel luxe opties voor een lagere prijs kan het zeker de moeite waard zijn om eens over de grens te kijken! Zorg alleen wel dat je jezelf goed inleest en weet wat je allemaal moet doen voor je je auto importeert.