Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Verslag Shell FuelSave 1L Challenge

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: de Nederlanders zijn niet met een nieuwe Golf naar huis gegaan. De winnaar van de Shell FuelSave 1L Challenge is de Duitser Gunther Grossler. Het was echter wel een hele leuke ervaring en ik heb veel nieuwe enthousiaste mensen ontmoet.

Omdat voor donderdag zeer slecht weer was voorspeld, werd de 1L Challenge al woensdag gereden. Er stonden twee VW Golfs Plus voor ons klaar waarmee we zoveel mogelijk (kilo)meters op 1 liter Shell FuelSave brandstof moesten maken. Met Shell FuelSave bespaar je tot 1 liter brandstof per tank. Deze challenge was dus om te laten zien wat je met die ene liter kunt bereiken.

Om het spannender te maken werden tijdens de race ook pitstops ingelast, waar je vragen moest beantwoorden die gingen over de presentaties die daarvoor gegeven waren. Had je bij de eerste pitstop de vragen fout: airco aan. Bij de tweede pitstop: twee kinderstoeltjes en twee poppen meenemen en die vervolgens na twee rondes weer afgeven (extra stop!). Derde pitstop: paar kilo aardappelen meenemen.

Ik kan er een lang verhaal van maken, maar ondanks aanmoediging van teamgenoot Hans Moen en het rijden van strakke lijnen, ben ik op de zesde plaats geëindigd. Ik had alle strafpunten, en dat helpt natuurlijk ook niet. Hans reed een stuk beter dan ik, maar zijn tactiek bleek afgestraft te worden door de techniek. Bij het stuk waar je lang kon uitrollen zette hij de motor uit. De boordcomputer rekende echter die meters met motor uit niet mee en is hij daarom als laatste geëindigd. Erg zuur! Voor de pitstops heb ik ook iedere keer de motor uitgezet en de wagen uit laten rollen, dat heeft dus ook niets geholpen!

In ieder geval was het een leuke vriendschappelijke wedstrijd en heb ik veel mensen ontmoet. Bijvoorbeeld de wereldkampioenen John en Helen Taylor uit Australië die maar liefst 88 wereldrecords m.b.t. zuinig rijden op hun naam hebben staan. Ongelofelijk! Zo hebben zij bijvoorbeeld met een VW Golf V TSI rond de wereld gereden met slechts 24 tanks benzine en een gemiddeld verbruik van 4,5L/100km.

Ik heb veel geleerd en ga dat meteen toepassen tijdens mijn rit naar Oostenrijk vandaag (en morgen). De bon t.w.v. 250 euro Shell FuelSave brandstof kan ik meteen goed gebruiken! Ik hoop de 1 op 28 te halen. Ik houd jullie op de hoogte de komende dagen!

(Er komt sowieso nog een uitgebreider verslag van de Shell dagen met meer foto's, video's en uitslagen, maar tussen mijn reizen naar Duitsland en Oostenrijk was ik maar een paar uurtjes thuis.)