Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Tankbeurt 29 mei: 1 op 27

Hoewel ik tijdens mijn rit naar Oostenrijk de 1 op 28,6 heb gehaald, is het nog altijd interessant om te weten wat mijn verbruik is met woon-werkverkeer.

Het zag er naar uit dat ik de 1400 km met één tank ging halen. Het waarschuwingslampje brandde al ruim 145 km, dus werd het toch tijd om een tankstation op te zoeken. Toen ik echter bij het Shell-station in Tholen was gearriveerd, bleken de pompen tijdelijk buiten gebruik.

Sta je dan. Ik heb van iemand eens de tip gekregen dat er nog 8 liter in de tank zit als het lampje gaat branden. Als je dan 1 op 25 rijdt, is dat dus nog 200 km. Omdat ik per se bij BP of Shell wil tanken, ben ik daarom 7 km verder naar een Shell-pomp in Bergen op Zoom gereden.

Uiteindelijk heb ik daar een aantal persoonlijke records gebroken. Ten eerste heb ik (na correctie) 1411,5 km met deze tank gedaan. Ten tweede heb ik 52,24 liter getankt, zoveel heb ik nog nooit hoeven tanken. Er kan 55 liter in volgens het boekje. Ten derde betekende dit een verbruik van 1 op 27,02. Een record voor woon-werkverkeer!

De boordcomputer gaf een gemiddeld verbruik aan van 3,9L/100km. In werkelijkheid was dit 3,7L/100km. Hetzelfde geldt voor de rit naar Oostenrijk. Toen gaf de computer 3,7L/100km aan, maar in werkelijkheid was het 3,5.