Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Op de weegbrug: 1200 kg

Voordat de Golf op dieet gaat willen we natuurlijk weten hoe zwaar hij nu is. Voor mijn afspraak bij Carrec Technocenter ben ik daarom over Rotterdam naar de Weegbrug Waalhaven gereden.

Omdat deze weegbrug (en vele andere) ook geschikt is voor het grovere geschut, heeft de brug een nauwkeurigheid van 20 kilo. 1195 kg wordt dan 1200 kg en 1189 kg wordt 1180 kg.

Meteen nadat de auto op de brug was gereden, had de operator het resultaat al op zijn monitor en maakte een uitdraai: 1200 kilo.

Op papier weegt de auto 1179 kg. Bij de meting van vandaag was de tank bijna halfvol en was het reservewiel (15kg) eruit. Het gewicht met halfvolle tank ligt dus nu tussen 1190 en 1210 kilo.

Een verslag van wat er vandaag bij Carrec is besproken volgt morgen. Er is vandaag niets aan de auto aangepast, maar wel is precies duidelijk wat er gedaan gaat worden. En dat zijn geen halve maatregelen!

Stay tuned!