Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Nieuwe verlagingsset

Tijdens de werkzaamheden bij Carrec Technocenter was het al opgevallen: de verlangingsset is aan vervanging toe. Hier rechtsvoor lekt de demper. Het rijdt ook voor geen meter meer.

Dat deed het al langer niet, want ik ben nooit tevreden geweest met deze verlaging; het is een erg goedkoop setje (merk V-maxx) dat eigenlijk alleen bedoeld is om laag te gaan. Ik vond het absoluut niet sportief rijden. Deze set zat er echter al onder toen ik de auto kocht.

Daarom heb ik nu een nieuwe schroefset aangeschaft (schroefset = verlagingsset die d.m.v. schroefdraad op de veerpoten zelf te verstellen is) van het merk SPAX. Dit is een Engels merk en naar horen zeggen biedt het veel waar voor zijn geld. De dempers zijn ook in hardheid instelbaar, iets waar ik heel erg benieuwd naar ben.

Aanstaande zaterdag wordt de set gemonteerd bij Carrec. Het zal de auto niet zuiniger maken, maar het stuurgedrag, de weglegging en de demping zullen aanzienlijk beter zijn. Misschien kan ik nu nog harder over de rotondes :-)

Voor degenen die zich afvragen waarom je überhaupt een auto gaat verlagen uit zuinigheidsoverwegingen: door de auto te verlagen, verklein je het frontale oppervlak. Een heel belangrijk punt voor de luchtweerstand. Hoe kleiner dat frontale vlak, des te lager de luchtweerstand. Daarnaast helpt de verbeterde wegligging (minder overhellen) dat je harder door de bochten kunt, of beter gezegd: dat je beter je snelheid kunt vasthouden in de bochten. Bij zuinig rijden is het namelijk heel belangrijk dat je zoveel mogelijk een constante snelheid aanhoudt, en zo weinig mogelijk vaart mindert. Daarna moet je weer accelereren en dat kost extra brandstof. Daarom ga ik ook zo hard mogelijk over rotondes, achterliggers snappen daar vaak helemaal niets van!