Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Lichtgewicht velgen liggen klaar

De 16-inch BBS-velgen moeten het veld ruimen en zullen plaats maken voor lichtgewicht 15" velgen. Deze exemplaren zijn vervaardigd uit gesmeed aluminium en zijn oorspronkelijk geleverd op de Audi A3 1996-2003. Deze auto heeft hetzelfde onderstel als de VW Golf IV.

Gesmede velgen zijn extreem sterk en hebben een zeer laag gewicht. Een gesmede velg is tot 35% lichter dan een vergelijkbare gegoten velg. Minder onafgeveerd gewicht verbetert de prestaties van een auto in termen van acceleratie, remweg, brandstofverbruik en het algemene comfort.

Daarnaast heeft dit model velg weinig openingen en een vrij glad oppervlak, wat minder luchtweerstand creeërt. Al deze eigenschappen maken deze velg erg geschikt voor dit project.

De velgen zullen samen met nieuwe, smalle banden gemonteerd worden. Er wordt nog met een bandensponsor overlegd; naar verwachting is volgende week duidelijk welke bandenmaat het gaat worden. In januari volgend jaar zal de TDI op de nieuwe wielen rijden.

Voor het monteren worden de oude en nieuwe velgen gewogen, met en zonder band. Ook wordt een vergelijkingstest gedaan om te zien wat het effect is van de nieuwe wielen op het verbruik.