Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Lichte zijruiten gemonteerd

Via het forum op driving-fun.com kon ik met een groepsaankoop een setje lexaan ruiten aanschaffen bij R-developments.

De carbon achterklep had ik helaas nog niet binnen, dus de achterruit kon nog niet gemonteerd worden. Ik heb besloten de ruiten in de deuren niet te vervangen. Lexaan krast sneller dan glas en omdat die ramen open en dicht kunnen, vind ik dat zonde. Misschien dat ik uiteindelijk wel de ruit in de rechterdeur vervang, ik heb de lexaan varianten voor de deuren wel besteld namelijk. De voorruit maakt deel uit van de stevigheid van de carrosserie, dus die wordt niet vervangen.

Na het lossnijden van de zijruitjes kwam aan de linkerzijde een aantal lelijke roestplekken tevoorschijn. Deze ruit was blijkbaar al eens vervangen, maar dat was niet zo netjes gebeurd! De roestplekken zijn behandeld met primer. Dat moet er sowieso op, anders hecht de ruitenkit niet.

Na het aanbrengen van de kit konden de ruiten op hun plaats gedrukt worden. Ik ben erg tevreden met de uitstraling van de lexaan ruiten. Ze lijken erg veel op de originele, het enige verschil is dat de originele wat meer groen getint zijn.

Leuk detail: toen de fabrikant Plastics4performance hoorde waar de ruiten voor bedoeld waren, heeft hij meegesponsord door de ruiten extra licht te maken. Ze zijn van hetzelfde materiaal/samenstelling als de ruitjes die gebruikt worden in een aantal wagens van de Shell Eco-marathon. Goed verhaal!

Ze zijn 50% lichter dan standaard ruiten. Een standaard zijruit weegt 2,2 kilo, de lexaan variant weegt 1,1 kilo per stuk. Zodra de carbon achterklep + achterruit gemonteerd is zal ik berekenen hoeveel gewicht intussen van de auto afgesnoept is.

Bekijk hier de foto's van de montage in groot formaat