Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Inlaattraject geoptimaliseerd

De auto heeft twee dagen bij Carrec Technocenter in Soesterberg gestaan voor een reeks aanpassingen van met name het inlaattraject. Ook de verstuivers zijn getest.

Voordat de auto onder het mes ging werd eerst een proefrit gemaakt om eventuele onregelmatigheden op te merken. Die werden niet gevonden, dus kon de auto meteen de werkplaats in om onder handen genomen te worden. Wat is er allemaal aangepast?

Inlaat
Allereerst werden de benodigde onderdelen klaargelegd, waaronder het nieuwe inlaatspruitstuk, EGR-vervanger, cold air intake, en bodemplaat. Het inlaatspruitstuk werd gedemonteerd en ondertussen ging het nieuwe spruitstuk (tweedehands) in de 'wasmachine'. Hier liggen oud (links) en nieuw naast elkaar.

De auto werd van steeds meer onderdelen ontdaan om onder andere de intercooler te kunnen demonteren en te reinigen. Er kwam olie uit de intercooler; de turbo bleek hiervan de oorzaak. Deze is niet meer in optimale conditie, deze zal daarom vervangen worden.

Het gereinigde spruitstuk werd voorzien van de EGR-vervanger en het uitlaatspruitstuk werd afgedopt omdat de EGR nu volledig is komen te vervallen. Lees hier wat de EGR is en doet. Een mooi extraatje was dat ze een grotere/betere aanzuigbuis voor de turbo hadden liggen (links op de foto), van een zwaarder type TDI. Deze is ook gemonteerd.

Eén van de mooiste upgrades was toch wel het nieuwe luchtfilter met de carbon pijp. Het was geen kwestie van plug and play, want de luchtmassameter moest natuurlijk behouden blijven. Samen met de andere upgrades kan de TDI nu een stuk beter ademen.

Verstuivers
Wil je 1 op 30 rijden, dan moeten de verstuivers natuurlijk optimaal presteren. Ze werden daarom gedemonteerd en gereinigd. Daarna werden ze stuk voor stuk getest met deze geavanceerde Hartridge testkast. Hieronder een video van het testen:

De verstuiver van de derde cilinder bleek zijn werk niet meer goed te kunnen doen. De nozzle van deze verstuiver is daarom vervangen. De nozzle is het deel onderaan de verstuiver en heeft als functie de diesel te verstuiven (door drie miniscule gaatjes van enkele tienden van milimeters!). De nozzle zit fysiek in de verbrandingsruimte, dus heeft het zwaar te verduren.

Gewicht
Tussen de bedrijven door is er ook nog gewicht bespaard. De airco is kapot, dus werden de leidingen en condensator gedemonteerd, wat meteen al 4 kg opleverde. De aircopomp kon helaas (nog) niet gedemonteerd worden. Een uitvoering zonder airco bleek geen kwestie van alleen een andere multiriem. Daarnaast zijn er overbodige kappen weggelaten, dat ook weer 2,5 kg bespaarde. Deze hoop weegt in totaal 6,5 kg.

Bodemplaat
Om de luchtweerstand onder de auto te verminderen is de originele bodemplaat weer gemonteerd. Zelf een bodemplaat maken is erg moeilijk en je komt nooit in de buurt van het gewicht van de originele spullen.

Al met al hebben ze bij Carrec dus serieus en nuttig werk verzet. Als laatste nog een foto van voor de behandeling en het eindresultaat. Volgende week mooi nieuws over de uitlaat en de software die op de rollerbank aangepast zal worden.