Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

In de prijzen gevallen bij de ecomobiel rally!

Joep Schuurman van Carrec Technocenter en ik hebben als 'Team MijnBlueMotion' op vrijdag 4 juni deelgenomen aan de ecomobiel rally. De uitdaging was niet om het eerste te eindigen, maar om door goed te navigeren de rally foutloos te rijden. Het team met de minste fouten wint de rally.

De rally was opgedeeld in drie etappes. Het eerste traject bestond uit een bol-pijl route van 48,6 km, de tweede etappe van 20,7 km moest aan de hand van foto's genavigeerd worden en de laatste route van 39,5 kilometer kon afgelezen worden van een kaart met ingetekende lijn.

Een erg leuke ervaring en flinke uitdaging voor mij en mijn navigator Joep. We hadden zelf het gevoel de rally goed gereden te hebben, maar met zo'n 15 andere slimme deelnemers blijft het spannend tot de prijsuitreiking. Onze 'tegenstanders' waren o.a. een VW Passat op Groengas, diverse snelle elektrische sportauto's, een Nissan 370Z op bio-ethanol en zelfs twee fietsen!

Sommige deelnemers strandden tijdens de rally (accu leeg!) of verschenen niet eens aan de startlijn vanwege gebrek aan brandstof, zoals deze Iveco-truck. Met nog een halve tank diesel hoefden wij niet voor een uitvaller te vrezen. Ondanks het grillige en onregelmatige tempo van de rally hebben we nog altijd 1 op 25 gereden!

Zuinig of niet zuinig, het ging erom wie de minste fouten heeft gemaakt. Langs het parcours waren op lastige plekken bordjes weggezet met daarop een letter. Naast het navigeren en rijden moest je deze letters noteren, zodat bepaald kon worden of je de route goed afgelegd had. Wij en het team met de VW Passat Groengas waren de beste 2 teams, echter hadden we evenveel fouten gemaakt. Daarom werd gekeken welk team het langst foutloos had gereden en daar ging het voor ons mis: wij hadden de allereerste letter van de hele rally over het hoofd gezien! De winnaar werd dus uiteindelijk VW/Audi dealer Zijm met de VW Passat, maar ik moet daarbij vermelden dat zij de tweede letter gemist hadden dus die beker ging net aan onze neus voorbij!

Daarna werden we echter alsnog beloond met de originaliteitsprijs! Tussen alle innovatieve en high-tech wagens was het Mijn BlueMotion die eruit sprong en die volgens de jury op een originele manier liet zien hoe een 'verouderd' concept alsnog verbeterd kan worden.

We zijn erg blij met deze prijs!

Mijn deelname aan de ecomobiel rally werd door de volgende sponsoren mogelijk gemaakt:

Achneejoh.nl sponsort Mijn BlueMotion Carrec Technocenter sponsort Mijn BlueMotion TCE GoFour BV