Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Grote aanpassingen door Carrec Technocenter

In samenwerking met Carrec Technocenter is een stappenplan opgesteld dat ervoor moet zorgen dat Mijn BlueMotion voor de volgende winter 1 op 30 rijdt. Carrec zal hier een groot aandeel in hebben.

Allereerst worden de verstuivers getest en eventueel gereviseerd. Het volledige inlaattraject wordt gereinigd en de EGR-klep wordt verwijderd. Het huis waarin de EGR-klep zich bevindt zal vervangen worden door een type waar de EGR-klep niet in zit.
Voordeel hiervan is dat er geen nadelige wervelingen meer in de inlaat ontstaan rondom de plek waar de EGR-klep zich bevond en de luchtstroom door de inlaat dus beter zal zijn. Tevens zal de aansluiting van de EGR op het uitlaatspruitstuk afgesloten worden, dit om drukpulsen te verminderen die in het stukje pijp van het uitlaatspruitstuk naar de EGR-klep ontstaan. Dit zal in week 10/11 plaatsvinden.

De grootste aanpassing zal echter een compleet op maat gebouwde versnellingsbak zijn. Dit houdt onder andere in dat de eindoverbrengingen worden aangepast zodat bij een bepaalde snelheid de motor minder toeren maakt. Hier zullen uitgebreide berekeningen aan ten grondslag liggen. Tevens zal de auto eerst op de rollerbank moeten om duidelijk inzicht te krijgen in de koppel- en vermogenskromme. Dit staat voor week 18 gepland.

Daarnaast zal ook het vliegwiel afgedraaid worden en wordt de complete airco-installatie verwijderd. Die was al kapot bij aankoop van de auto en legt alleen maar meer gewicht in de schaal.

De ingenieurs van Carrec Technocenter hebben door opleiding en ervaring diepgaande kennis van met name aandrijftechniek en brandstofinspuitsystemen en zullen daarom een waardevolle en onmisbare schakel zijn in de strijd tegen het brandstofverbruik van Mijn BlueMotion.

Het volledige stappenplan en de planning daarvan zal binnenkort hier verschijnen.