Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

GoFour Ultimate pakket toegepast op Mijn BlueMotion

Vandaag heeft Mijn BlueMotion een GoFour Ultimate behandeling ondergaan bij TCE GoFour BV te Stadskanaal. Dit is een vier-stappenplan dat bestaat uit een AeroFinn Ultimate, 0,1 liter FlowFinn (brandstofadditief), 0,5 liter TransFinn (motorolie additief) en 1 liter CoolFinn (koelvloeistof additief).

AeroFinn
Als eerste werden twee AeroFinns ingebouwd. Voor de EGR-klep is een AeroFinn Ultimate geplaatst en in de buis vanaf het luchtfilter is een AeroFinn Premium gemonteerd. De juiste diameters werden bepaald aan de hand van pasringen. De AeroFinn laat de lucht 'spinnen' waardoor er meer lucht in de cilinders komt, met een betere verbranding als gevolg. Daarnaast wordt de motor door de vorticiteit (spinnen van de lucht) schoongehouden van inwendige vervuiling van o.a. roet.

FlowFinn
De FlowFinn is een brandstofadditief die gebruik maakt van Nano-technologie. Voor iedere tankbeurt voeg ik FlowFinn toe met een mengverhouding van 1 op 8000.

TransFinn
TransFinn is een additief die aan de motorolie wordt toegevoegd. Het doel van de TransFinn is om te zorgen voor een langere levensduur van de olie en minder wrijving in de motor te geven. Hierbij wordt een mengverhouding van 6% aangehouden. Bij de volgende keer olie verversen wordt dit opnieuw toegevoegd.

CoolFinn
Als laatste stap werd het additief CoolFinn aan de koelvloeistof toegevoegd met een mengverhouding van 10%. CoolFinn is in staat snel warmte op te nemen.

In volgende updates meer over het effect van deze aanpassingen.