Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Finalerit naar Stockholm

Het staat al lang op de planning (in het artikel in de AutoWeek werd het al genoemd), maar nu er meer details bekend zijn, begint het vorm te krijgen: de finalerit van Amsterdam naar Stockholm om het project af te sluiten.

Doel
Het doel is om dan een gemiddeld verbruik van minimaal 1 op 30 (3,3L/100km) te behalen. De afstand is grofweg 1570 kilometer: door Duitsland, Denemarken en dan over de brug naar Zweden. Dus alles over de weg, niet per boot. En dit alles zonder te tanken!

Datum
Donderdag 30 september gaat de rit van start vanaf een tankstation in/bij Amsterdam. Het is te lang om in één keer te rijden, dus wordt er in Denemarken overnacht. Vrijdagavond 31 september is de aankomst bij een tankstation in/bij Stockholm.

Volgauto('s)
De chef werkplaats van Carrec Technocenter rijdt met hun Volkswagen Caddy SDI mee om ondersteuning te bieden waar nodig. Wellicht volgen er nog meer personen en/of auto's, dat is nog niet zeker.

Updates tijdens de reis
Tussentijdse updates en gebeurtenissen tijdens de rit zijn non-stop te volgen via Twitter, ook tijdens de rit. De MijnBlueMotion Twitter-pagina is voor iedereen zichtbaar, ook als je geen Twitter-account hebt. Ook via de Twitter-pagina van Carrec Technocenter zullen de updates rondom het project en de rit te volgen zijn!