Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Eerste dieet: 44,6 kilo kwijt

Ik begon het weekend met een nieuwe carbon motorkap, die meteen een gewichtsbesparing opleverde van 8,3 kilo. Vandaag op Tweede Pinksterdag is de auto nog eens 36,3 kilo kwijtgeraakt.

Ik begin maar het het gedeelte dat de meeste vragen en reacties oproept: het verwijderen van de achterbank. Waarom? Ik gebruik de achterbank werkelijk nooit. In 2010 heeft er één persoon gebruik van gemaakt, dat was de fotograaf van AutoWeek. Ik sjouw het dus altijd mee als ongebruikt gewicht.

Toen ik wist hoeveel de achterbank woog, was de beslissing helemaal niet moeilijk meer: 27 kilo! Dat kan echt niet. De achterbank in mijn vorige Golf woog nog geen 10 kilo. Die had ik er ook uitgehaald, maar toen om sneller te gaan :-).

Ook heb ik de achterste panelen eraf gehad om divers isolatiemateriaal en de speakers te verwijderen. 1 kilo isolatie en 2,3 kilo speakers. De hoedenplank is ook overbodig: 2,4 kilo. De gordels achterin natuurlijk ook: 2,3 kilo. Dan nog wat rondzwevend materiaal: 1,3 kilo.

Ik had gehoopt nog 25 kilo te kunnen besparen door het monteren van deze twee Porsche GT3 replica stoelen met carbon schaal. Ik had echter geen passende onderstellen dus dat moet nog even wachten. Ter vergelijk: deze kuipen wegen 6,4 kilo per stuk, originele stoelen maar liefst 23,2 kilo!

Het resultaat:

Gewassen en weer klaar voor de strijd!