Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Deelname Shell Eco-marathon!

Het is inmiddels wel duidelijk dat dit project anders is gelopen dan ik bij de start vorig jaar oktober had voorzien. Die verrassende wendingen en plotselinge updates maken het echter des te leuker!

Zo werd ik een aantal weken geleden gebeld door het PR-bureau van Shell. “Hmm, rijd ik te zuinig?”, dacht ik meteen. Loopt Shell hierdoor inkomsten mis? Nee, niets van dit alles. Integendeel, onder het motto ‘elke druppel telt’ stimuleert Shell zuinig rijden om het milieu te sparen.

Dit laten zij onder andere zien door het organiseren van de Shell Eco-marathon die dit jaar op 6 en 7 mei plaatsvindt op het circuit van EuroSpeedway Lausitz in Duitsland. Naast dat studenten van hogescholen en universiteiten uitgedaagd worden om voertuigen te ontwikkelen die zo ver mogelijk kunnen rijden op het omgerekende equivalent van één liter benzine, zullen dit jaar ook zuinig rijden consumenten uit de hele wereld naar Duitsland afreizen om dezelfde challenge aan te gaan.

De reden dat ik gebeld werd, was omdat zij zuinige rijders zochten die de Nederlandse eer wilden verdedigen tijdens dit evenement. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Samen met Hans Moen, winnaar Zuinig Rijden 2008, vlieg ik aanstaande woensdag naar Berlijn om het op te nemen tegen 10 andere Europese deelnemers tijdens de Shell FuelSave 1L Challenge.

Wat moet ik doen? Ik moet in een geprepareerde Volkswagen Golf op 1 liter brandstof zover mogelijk zien te komen. Jeroen van Koningsbrugge heeft vorig jaar voor de Nederlandse eer gestreden; zie hieronder hoe hij het ervan af bracht:

Een zesde plaats dus; de missie van Hans en mij is sowieso om dit te verbeteren! Maar ik zal het je nog mooier vertellen: de winnaar van de Shell FuelSave 1L Challenge gaat met een splinternieuwe Volkswagen Golf naar huis!

Ter promotie van de Eco-marathon en zuinig rijden in het algemeen, hebben wij tevens een filmpje opgenomen met BN(N)'er Dennis Storm waarin wij hem een zuinig rijden rijles geven. Check it out:

Is dit een mooi verhaal of niet? Duim voor ons aanstaande donderdag en volg mijn avontuur op de voet via Twitter! Dit wordt echt spannend!

www.shell.nl/elkedruppel