Mijn BlueMotion de zuinigste Volkswagen Golf TDI

Volg Mijn BlueMotion op Twitter
het huidige record: 31,7 km/L

We willen laten zien dat iedere autobezitter gemakkelijk kan meewerken aan het creŽren van een groene wereld. Het initiatief van MijnBlueMotion past voor de volle 100% binnen de doelstelling van Gofour.org. - TCE Gofour.com

MijnBlueMotion draait om praktische innovatie, niet om cijfers uit een boekje. Wij werken dagelijks aan dieselmotoren en hebben veel ervaring met Volkswagen. Wij zijn enthousiast over dit project en delen graag onze kennis en ervaring hiervoor! - Carrec Technocenter

Onze organisatie sponsort MijnBlueMotion vanwege het unieke en interessante concept. Onze bedrijfsfilosofie sluit naadloos op dit project aan en wij werken daarom graag mee aan dit ludieke initiatief. - Maxxis Banden

Deelname ecomobiel rally!

De vakbeurs voor groene mobiliteit, ecomobiel, organiseert dit jaar voor het eerst de ecomobiel rally. Op 3 & 4 juni zal deze rally plaatsvinden als aftrap richting de ecomobiel beurs & congres op 21 en 22 september in de Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam.

Ik vind dat MijnBlueMotion zeker niet mag ontbreken op zo'n rally. Ik heb daarom een startbewijs gereserveerd en ga aanstaande donderdag richting Arnhem om kennis te maken met de andere deelnemers. Vrijdag 4 juni wordt de rally gereden. Joep Schuurman van Carrec Technocenter zal de taak van navigator op zich nemen.

Het belooft een bont, maar vooral groen gezelschap te worden: o.a. een Nissan 370Z Bio-ethanol, Plug-in Prius, Tesla Roadster en Passat Groengas geven acte de présence tijdens deze eco-race, die in de bosrijke Veluwe zal worden verreden.

Ik zal zeker niet de zuinigste auto zijn, maar wel de oudste en eigenlijk wel een vreemde eend in de bijt. Ik vind het vooral belangrijk om te laten zien dat je met oudere auto's ook zuinig kunt rijden en dat het vooral degene achter het stuur is die bepaalt hoe vaak je bij de pomp staat. Je kunt een zuinige auto kopen die op papier 1 op 30 rijdt, maar als je dan totaal niet op je rijstijl let sla je de plank volledig mis.

Mijn deelname aan de ecomobiel rally wordt door de volgende sponsoren mogelijk gemaakt:

Achneejoh.nl sponsort Mijn BlueMotion Carrec Technocenter sponsort Mijn BlueMotion TCE GoFour BV

Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe en innovatieve wagenpark van deze rally. Hieronder een promofilmpje voor de ecomobiel beurs: